Домашна козметика - много рецепти



>> Разбийте 300 г рациново масло с 30 г коняк и 1 прясно яйце. Намажете корените на косата.   Завивий я с хартия, найлон и топла кърпа. След 2 часа измийте косата.


>> Направете запарка от 2 чаени лъжички накълцани листа от розмарин и 300г вода. Оставете да престои 15 минути и прецедете. Втрийте в корените, след това намажете цялата коса.


>> Сварете корени от коприва и с отварата през ден измивайте косата си, като енергично втривате разтвора в корените на косата.


>> Измивайте косата си с отвара от смрадлика.


>> Обелете един голям картоф, настържете го на рендето и изстискайте сока. Смесете 2 супени лъжици от този сок с 2 супени лъжици сок от алое и 20 г мед. Втрийте получената смес в корените на косата чрез леко масажиране с пръстите. После завийте главата с хавлиена кърпа. След 2 часа измийте косата с топла вода и подходящ шампоан.
Правете тази маска 2 пъти седмично.

 

>> Изплаквайте косата с отвара от орехови черупки /може пресни или стари/. Шепа пресни черупки се варят в 1 литър вода 15-20 минути. Косата се заздравява и се оцветяват белите коси махагоново. Това е естествен оцветител.

 

>> За да не капе косата и да се заздрави косъма трябва да се изплаква с отвара от лукови люспи. На 1 литър вода, 1 шепа люспи. Косата получава блясък и светъл оттенък след миене и изплакване с отварата.

 

>> Един картоф се измива с помощта на сапун и стара четка за зъби, обелва се и обелките се кипват за 15мин в 1л вода. Към картофената вода след това се добавят корите и сокът от 2 лимона.Измивайте редовно косата си с прецедената течност,за да заздравите косъма.

 

>> Накиснете две шепи чемшир (листенца) в 500мл. стар ром за две седмици като постоянно разклащате сместа. Преди употреба лосиона се прецежда исе налива във флаконче. Втривайте всекидневно в корените на косата в продължение на месец. След боядисване лосиона не се употребява.

 

>> 1 жълтък и 100гр. силна ракия се смесват и се втриват в корените на главата. Стои се 2 часа.

 

>> 1 жълтък, 1 с.л. зехтин или друго растително масло, 1с.л. кисело мляко, 1с.л. мед, 1с.л. шампоан, 1с.л. лимонов сок , 1с.л. газ. Всичко се смесва, косaта се намазва и се yвива с фолио. След 30мин. маската се отмива. Маската се прави 14 дена през ден.

 

>> 1 жълтък, 1 лъжица мед, 2-3 капки алкохол (ракия или водка) 1 ампула витамин Д и 1 ампула витамин Е. Маската се слага само в корените.

 

>>Листа и цветове от латинка, листа от коприва, листа от чимшир по 100 гр. се накисват в 1/2 90 градуса спирт. След като престоят 15 дни, течността се прецежда. С тази смес сутрин и вечер се правят фрикции на главата.





{START_COUNTER}